Vorige week heb
ik dit recept gemaakt. Helaas had ik niet veel tijd omdat ik vreselijk in de
file stond en na het eten weer door moest naar Guido Weijers in het openluchttheater Caprera maar in ca. 20 minuten heb ik dit gerecht op tafel gezet. Voor het
mooie moet het iets langer sudderen maar je ziet, een lekkere maaltijd kan snel
op tafel staan. Het recept is geschreven voor 4 personen maar ook dit recept is
weer prima uit te breiden voor meer personen. Ik zie al een grote pan
gehaktballetjes voor mij bij een buffet.
Ingrediƫnten
- 2 uien
- 6 el zonnebloemolie
- 2 tl gemalen komijn (djinten)
- ½ tl gemalen kaneel
- 1 cm verse gember
- 15 g koriander (bakje)
- 3 tenen knoflook
- 500 g gehakt half-om-half
- 1 ei
- 2 tl kerriepoeder
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- 250 ml kraanwater
- 1 aubergine
Bereiden
Snijd 1 ui fijn. Verhit de olie en bak de ui met de 1 theelepel komijn en
de kaneel 10 min. op laag vuur.
Schil de gember en snij deze fijn. Snij ook 1/3 van de koriander, de andere
ui grof en snij 2/3 van de knoflook fijn. Meng de gember, ui, koriander en knoflook.
Pureer dit met de staafmixer of keukenmachine.
Meng het gehakt met de rest van de komijn en knoflook, ⅓ van de koriander,
het ei, kerriepoeder en ruim peper en zout. Draai er balletjes van ter grootte
van een walnoot. Doe het uimengsel bij de reeds gefruite ui in de pan en bak 2
min. Voeg de tomatenblokjes en het water toe en laat 20 min. zacht doorkoken.
Voeg de balletjes toe en laat op laag vuur in 20 min. al omscheppend gaar
worden.
Snijd de aubergine in dunne plakken. Verhit de rest van de olie en bak de
aubergine 5 min. Schep regelmatig om. Voeg toe aan de curry en garneer met de
rest van de koriander.
Lekker met
Naanbrood (van paulineskeuken) of kant en klaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten