Twee of drie jaar geleden heb ik dit voor het eerst gegeten bij goede vrienden en dit staat nu regelmatig, in de wintermaanden bij mij op het fornuis te pruttelen. Ik neem me dan vaak voor om de helft in te vriezen zodat we er nog een keer van kunnen genieten maar als je niet oppast, blijft er van deze saus niet veel over om te bewaren zo lekker is het. Heerlijk met Tagliatelle en een stuk parmezaan en een goed glas wijn. Mocht je nog wat groens erbij willen eten zou ik wat rucola over de pasta strooien.
Ingrediënten:
- 1 kg rib- of sucadelappen
- 4 tenen knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 dl rode wijn
- 1 ui
- 1 grote winterpeen
- 3 stengels bleekselderij
- 1 pakje passata
- peper en zout
Bereiden:
Riblappen in dobbelsteentjes snijden. Alles in braadpan doen. Vier teentjes knoflook erbij (twee uitgeperst en de andere twee door drieën gesneden). Een scheut olijfolie erbij. (beetje en ca. 0,3 liter rode wijn). Pan op het vuur en 1 uur laten sudderen. (vlees dus niet eerst aanbraden).
Ondertussen verhit je een beetje olijfolie in een andere pan. daar fruit je de ui zachtjes. Je raspt de winterwortel en snijdt de stengels bleekselderij in kleine stukjes. dat gaat dan bij de ui.
Alles omroeren en zacht laten pruttelen. Dan passata erbij. Eerst een half pakje. dan de staafmixer in de prut. is de prut echt te dik, dan doe je er nog wat passata bij. het moet een lobbig geheel zijn.
Dan doe je het na een uur bij het vlees. Goed omscheppen, zout erbij en het vlees nogmaals twee uur laten pruttelen. Na die twee uur flink veel zwarte peper door het vlees malen en dat nog 1 uur mee laten pruttelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten