Ingrediënten:
- 200 gram chocoladekoekjes
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 4 eetlepels bruine basterdsuiker
- 60 gram roomboter
- 200 gram melkchocolade
- 100 gram marshmallows (de echte geen spekjes)
Bereiden:
Stamp de koekjes fijn met bijvoorbeeld een deegroller of pureestamper. Zorg dat je ze niet helemaal tot poeder stampt, maar ook nog stukjes overhoudt.
Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de suiker en de gecondenseerde melk toe terwijl je roert met een garde. Breng het mengsel, al roerend met een garde, aan de kook. Zet het vuur lager en laat het mengsel 5 – 10 minuten zachtjes koken totdat je een dikke, goudbruine karamel hebt. Blijf roeren met de garde zodat de karamel niet aanbrandt. De karamel moet aan de garde blijven kleven.
Knip de marhmallows in kleine stukjes. Schud de marshmallows bij de stukjes koek. Giet de karamel over het koekmengsel. Roer door elkaar met een lepel. Schep het mengsel in een bakblik. Laat het geheel 30 minuten afkoelen.
Smelt de chocola in een steelpan. Giet de gesmolten chocola over het karamelmengsel. Laat de Rocky Karamel afkoelen en zet hem in de koelkast. Na 2½ uur is de koek hard genoeg om te eten.
Dit recept komt van de website Yummyinmytummy
Geen opmerkingen:
Een reactie posten