Bij een speurtocht op het internet kwam ik op de site van Yummyinmytummy. Een leuke website waar een heleboel lekkere recepten te vinden zijn. De Rocky caramel kwam daar ook vandaan. Deze koek staat ook op die website en ik vind hem echt waanzinnig lekker. Snij maar kleine stukjes af want door de noten is het behoorlijk machtig en zo doe je er nog wat langer mee.
Ingrediƫnten
Voor de bodem:
·
180
grambloem
·
50
gramkristalsuiker
·
1
theelepelvanille-extract
·
100
gramroomboter
·
Snufje
zout
Voor
de bovenkant
·
300
gramwalnoten
·
150
gramroomboter
·
100
gram heldere honing
·
115
gramlichtbruine basterdsuiker
·
1,5
eetlepel ongeslagen slagroom
Bereidingswijze:
1.
Verwarm de oven voor
op 180°C. Beleg de onderkant van een bakvorm van 23 x 23 cm met bakpapier.
2.
Meng de bloem,
suiker, de vanille en het zout in een kom. Snij de boter in blokjes en voeg toe
aan het mengsel. Kneed het nu goed door totdat je een samenhangend (niet
kruimelig) deeg hebt.
3.
Duw het deeg in de
bakvorm en verdeel gelijkmatig. De bodem is vrij dun, maar dat hoort zo. Bak de
onderkant 12 – 14 minuten in de oven of totdat de randen lichtbruin beginnen te
worden. Haal uit de oven en laat afkoelen.
4.
Verwarm de oven
opnieuw voor op 180°C. Hak de walnoten grof.
5.
Meng de boter, honing
en basterdsuiker in een steelpannetje. Laat op laag vuur smelten en blijf
roeren totdat de suiker opgelost is (breng het mengsel nog niet aan de kook).
6.
Zet het vuur hoger en
breng aan de kook. Laat 3 – 4 minuten koken. Haal de pan van het vuur, voeg de
slagroom en de walnoten toe en roer door elkaar. Schep het mengsel meteen op de
afgekoelde bodem en verdeel gelijkmatig over de koek.
7.
Zet de koek in de
oven en bak de koek nog eens 25 minuten of totdat de walnoten bruin beginnen te
worden. Haal de koek uit de oven en laat helemaal afkoelen. Dek af met folie en
zet een uur in de koelkast of totdat de koek goed koud is. Haal hem vervolgens
uit de koelkast, pel het bakpapier eraf en snij de koek in stukken
Geen opmerkingen:
Een reactie posten