Dit recept komt uit een Hello Fresh maaltijdbox. Deze boxen kan je bestellen
voor 2 of meer personen en voor 3 of 5 maaltijden per week. Alle ingrediƫnten
voor een lekkere maaltijd zit in de box samen met een receptenboekje. Het leuke
is dat je op deze manier andere gerechten leert koken. Uiteraard ben je wel
gebonden aan de recepten die ze meesturen. Een leuk idee voor als je een drukke
baan hebt en weinig tijd kan vinden om ook nog te verzinnen wat je wilt eten en
om boodschappen te doen.
Ingrediƫnten:
- 400 gram kipfilet
- 2 stuks peen
- 500 gram champignons
- 5 cm gember
- 1 rode peper
- 5 bosuitjes
- 1 blik kokosmelk
- 1 stengel citroengras
- 335 gram basmatirijst
- naar smaak ca. 4
blaadjes basilicum.
- 1 liter kippenbouillon
- 2 eetlepels
zonnebloemolie
- peper en zout
Bereiden:
Kook water voor de bouillon en los
het benodigde aantal bouillonblokjes op in het kokende water. Snijd de kipfilet
in blokjes. Was de peen grondig en snijd in dunne plakjes. Maak de champignons
schoon met keukenpapier en snijd in plakken. Schil de gember en snijd of rasp
fijn. Snijd de rode peper doormidden, Verwijder de zaadlijsten en snijd fijn.
Verwijder de onderste cm. van de bosui en snijd in fijne ringen.
Verhit de zonnebloemolie in een wok
of soeppan en bak de kipfilet, gember en rode peper 4 minuten op middelmatig
vuur. Voeg de peen, bouillon en kokosmelk toe en breng zachtjes aan de kook.
Kneus het citroengras en voeg dit samen met de basmatirijst toe aan de wok of
soeppan. Laat, afgedekt, 12 minuten zachtjes koken. Bestrooi met peper en zout.
Voeg halverwege de champignons en het grootste deel van de lente ui toe.
Haal de citroengras uit de soep en
verdeel de soep over de kommen. Scheur de basilicumblaadjes klein en verdeel
deze met de overige bosui over de soepkommen. Bestrooi met peper en zout.
Lekker met naanbrood
zie ook www.hellofresh.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten