maandag 18 augustus 2014

Kokossoep met basmatirijst

Dit recept komt uit een Hello Fresh maaltijdbox. Deze boxen kan je bestellen voor 2 of meer personen en voor 3 of 5 maaltijden per week. Alle ingrediƫnten voor een lekkere maaltijd zit in de box samen met een receptenboekje. Het leuke is dat je op deze manier andere gerechten leert koken. Uiteraard ben je wel gebonden aan de recepten die ze meesturen. Een leuk idee voor als je een drukke baan hebt en weinig tijd kan vinden om ook nog te verzinnen wat je wilt eten en om boodschappen te doen.

Ingrediƫnten:
  • 400 gram kipfilet
  • 2 stuks peen
  • 500 gram champignons
  • 5 cm gember
  • 1 rode peper
  • 5 bosuitjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 stengel citroengras
  • 335 gram basmatirijst
  • naar smaak ca. 4 blaadjes basilicum.
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • peper en zout
Bereiden:

Kook water voor de bouillon en los het benodigde aantal bouillonblokjes op in het kokende water. Snijd de kipfilet in blokjes. Was de peen grondig en snijd in dunne plakjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Snijd de rode peper doormidden, Verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Verwijder de onderste cm. van de bosui en snijd in fijne ringen.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan en bak de kipfilet, gember en rode peper 4 minuten op middelmatig vuur. Voeg de peen, bouillon en kokosmelk toe en breng zachtjes aan de kook. Kneus het citroengras en voeg dit samen met de basmatirijst toe aan de wok of soeppan. Laat, afgedekt, 12 minuten zachtjes koken. Bestrooi met peper en zout. Voeg halverwege de champignons en het grootste deel van de lente ui toe.

Haal de citroengras uit de soep en verdeel de soep over de kommen. Scheur de basilicumblaadjes klein en verdeel deze met de overige bosui over de soepkommen. Bestrooi met peper en zout. 
Lekker met naanbrood

Geen opmerkingen:

Een reactie posten