Dit
recept is zo eenvoudig. Alleen de ingrediënten bij elkaar voegen, even laten
staan zodat de smaken goed op elkaar in kunnen werken en je hebt een heerlijke
salade voor bij een (tapas) buffet. Wij eten dit ook wel eens als bijgerecht bij een
soepje. Ik maak er dan ook nog een lekker broodje bij.
Ingrediënten
·
1
blik boterbonen (spaanse bonen), ca. 400 gram
·
1
blik tonijn (op water, 200 gram)
·
2
stuks geroosterde paprika's uit pot
·
2
sjalotten
·
1
tomaat
·
2
eetl. Sherryazijn
·
3
eetl. Olijfolie
·
zout,
peper
·
2
eetl. Kappertjes
·
2
eetl. fijngehakte koriander of peterselie
Bereiden
Giet
de tonijn af en verdeel de vis in stukjes. Spoel de bonen af in een vergiet en
laat ze uitlekken. Laat de paprika's uitlekken.
Snijd
de paprika's in repen. Pel en snipper d sjalotten. Snijd de tomaat in blokjes.
Klop
een dressing van de azijn, olie en zout en peper naar smaak.
Meng
in een schaal de tonijn, bonen, paprika, sjalot, tomaat met de dressing en
schep de kappertjes en koriander erdoor.
Suggestie
Eventueel
kan je er nog wat feta toevoegen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten