zondag 10 mei 2015

Luikse wafels



Op woensdag middag, als de jongste uit school komt, wil ik nog wel eens iets lekkers maken. Bijvoorbeeld deze wafels. Er zijn veel recepten voor wafels. Luikse of suikerwafels hebben onze voorkeur omdat ze snel te maken zijn. Brusselse wafels worden met gist gemaakt en zijn dus niet zo snel te bereiden als de Luikse variant.

 

Ingrediƫnten:


  • 100 gram boter
  • 40 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Zout
  • 1 ei
  • 4 eetlepels melk
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram fijne kandijsuiker
  • Olie om in te vetten

 

Bereiden:

Haal de boter een uur van te voren uit de koelkast zodat het goed verwerkbaar is. Boter met suiker, vanillesuiker en zout schuimig roeren. Ei en melk erdoor roeren. Boven een kom het zelfrijzend bakmeel zeven. Meel beetje bij beetje door het botermengsel mengen en met kandijsuiker tot deeg kneden. Vorm van het deeg 6 – 8 bolletjes (afhankelijk van hoe groot je de wafels wil maken).
Wafelijzer heet laten worden en met olie invetten. Deegbolletjes in midden van wafelijzer leggen. Wafels bruin bakken. Hoe lang? Dat hangt helemaal af van het soort wafelijzer dat je hebt.

Zijn ze bruin en gaar, dan kan je ze garneren met poedersuiker en boter of met warme kersen. Deze wafels zijn al zoet en daarom kan je ze ook prima alleen met een beetje boter eten. Mmmm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten