woensdag 6 mei 2015

Koolsla



Nu het bbq seizoen weer bijna begint is het tijd voor deze salade. Ik maak het vaak bij een bbq omdat je er grote hoeveelheden van kan maken, je het lang kan bewaren en omdat het erg lekker is bij geroosterd vlees. Deze hoeveelheden zijn voor 8 personen maar als je niet zo'n grote groep eters hebt dan halveer je de ingrediënten.

Ingrediënten:


  • 750 gram gesneden witte kool
  • 500 gram tomaten
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 125 gram zure room
  • 1 eetlepel verse fijngehakte gemberwortel
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 of 3 theelepels mosterd
  • 2 eetlepels fijngehakte stemgember
  • zout en peper
  • 100 gram rozijnen of krenten

Bereiden:

Witte kool in reepjes snijden (als dat nog niet gebeurd is). Van tomaten vocht, zaadjes en eventueel buitenste vlies verwijderen en in kleine blokjes snijden. Alle ingrediënten in een kom door elkaar mengen en minstens 2 uur afgedekt in de koelkast zetten. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten