zondag 3 mei 2015

Labne met broodstengels


Het maken van Labne is niet veel werk maar je moet even geduld hebben en als je het dan gemaakt hebt, dan scoor je punten. Dit is maar 1 voorbeeld. Je kan eigenlijk alles wat je lekker vind erdoor roeren.

Ingrediƫnten:

  • 1 liter Turkse of griekse yoghurt
  • hand verse tuinkruiden, bieslook, tijm, koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 1 mespunt komijnpoeder 
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • geroosterd pita brood in repen 

Bereiden:

Leg een schone natgemaakte theedoek in een vergiet en zet de vergiet in een kom waarvan hij de bodem niet raakt. Giet de yoghurt in de theedoek en laat dit afgedekt in de koelkast een nachtje uitlekken. Schep de dikke achtergebleven hangop uit de doek en vermeng dit in een schaal met de kruiden, knoflook, citroenschil, komijn en zout en peper naar smaak. Laat de smaken in de koelkast nog een uurtje intrekken. Giet de olijfolie erover en serveer met het warme brood.

Naast de reepjes pita brood kan je ook het naanbrood maken naar recept van uitpaulineskeuken. Ik heb het laatste geprobeerd en het is zo makkelijk te maken en zo onwijs lekker. Echt een aanrader.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten